top of page

Hongkong køkkenet

Hongkong-køkkenet er primært påvirket af det kantonesiske køkken, europæiske køkkener (især britisk), samt ikke-kantonesiske kinesiske køkkener som Hakka, Teochew, Hokkien og Shanghainese. Derudover har japanske, koreanske og sydøstasiatiske køkkener også haft indflydelse, hvilket afspejler Hongkongs historie som et globalt handelscenter under britisk kolonistyre. De komplekse smagskombinationer og den internationale gourmetekspertise har givet Hong Kong titlerne "Gourmet Paradise" og "World's Fair of Food".


Da kantonesisk etnicitet udgør 94 % af Hongkongs fastboende befolkning, er kantonesisk køkken den dominerende madtradition derhjemme. Et flertal af kineserne i Hong Kong er kantonesiske, men der er også betydelige grupper af Hakka-, Teochew- og Shanghainesiske folk, og hjemme-måltiderne er primært kantonesiske, ofte med indslag fra de andre køkkener. Ris er den vigtigste basisvare i hjemmemadlavning, og ingredienserne købes hovedsageligt i lokale købmandsbutikker og uafhængige råvarebutikker, selvom supermarkeder også er blevet mere populære.

På grund af den høje befolkningstæthed er Hongkongs hjem og køkkener generelt små. Traditionelt kinesisk køkken kræver friske ingredienser, hvilket betyder, at folk ofte handler flere gange om ugen og i mindre mængder, end hvad der er almindeligt i Vesten. Take-away og spisning ude er også meget udbredt, da mange har travlt med en gennemsnitlig arbejdsuge på 47 timer, hvilket gør det vanskeligt at lave mad derhjemme.

Kommentarer


bottom of page